Zwevend TV meubel met haard

Wie aan een haard denkt, denkt al gauw aan een ouderwetse open haard met een statige schouw. Heel raar is dat niet, want honderden jaren lang was dat ook vrijwel exact hoe een haard eruit zag. Een haard was immers lange tijd niet meer dan een open vuurplaats onder een schoorsteenkanaal. Maar tijden zijn veranderd. En niet zo’n klein beetje ook! Moderne haarden komen in een veelvoud aan vormen. Na de houthaard kwam de gaskachel en nu zien we overal de elektrische haard opduiken. Interieurarchitecten maken ook in nieuwbouwwoningen dankbaar gebruik van de charmes van een haard. Een trendy designelement is bijvoorbeeld het zwevend TV meubel met haard. Door de strakke lijnen en moderne materialen zorgt een zwevend TV meubel met haard direct voor een speelse, maar toch stijlvolle look. Laten we eens wat dieper ingaan op een interieurconcept dat we steeds vaker zien opduiken, het zwevend TV meubel met haard!

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Zwevend tv meubel met open haard

We kunnen ons voorstellen dat de term zwevend TV meubel met haard voor velen nogal vaag en zweverig klinkt! Toch is het allemaal minder ingewikkeld dan het misschien in eerste instantie klinkt. Onder een zwevend tv meubel met haard verstaan we een meubel met ingebouwde haard welke aan de muur is bevestigt. Het meubel raakt dus vloer niet en lijkt daardoor aan de muur te ‘zweven’. Traditionele haarden en haardmeubels staan vrijwel altijd op de vloer. Bij een zwevend TV meubel met haard is dit niet het geval. Omdat een zwevend meubel met haard in feite aan een muur wordt opgehangen ontstaat er een heel originele presentatie. U plaatst de haard echt op een voetstuk waardoor deze direct de aandacht op zich zal vestigen. Dit verfrissende interieurconcept geeft een ruimtelijke uitstraling en kan op de meest uiteenlopende manieren vorm worden gegeven.

Ontwerp uw eigen zwevend TV meubel met haard naar keuze

De term zwevend TV meubel met haard is er eentje zonder een duidelijke definitie. Zowel qua TV meubel als qua haard zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden. Door deze enorme keuzevrijheid is een zwevend TV meubel met haard vrijwel altijd maatwerk. Na het aanhoren van uw wensen en uw eisen maken wij graag een ontwerp waarin wij dit verbeelden. Als haardenspecialist adviseren wij u graag bij de aanschaf van uw haard, maar daarmee houdt het voor ons niet op. Al vele jaren werken wij samen met deskundige meubelmakers en steenkappers. Wij vertellen u graag meer over de eindeloze keuzevrijheid in houtsoorten en natuursteen. Ziet u al voor u hoe uw zwevend TV meubel met haard eruit moet gaan zien? Of misschien bent u nog in de oriënterende fase en bent u nog op zoek naar inspiratie? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij leveren persoonlijke maatwerk en voorzien u graag van deskundig advies. Eventueel is ook de installatie van uw zwevend TV meubel bij ons in goede handen. Onze installateurs staan garant voor een veilige en betrouwbare installatie, door geheel Nederland!

Er is een zwevend TV meubel met haard voor iedere woonstijl

Niet alleen in moderne designerswoningen komt het zwevend tv meubel met haard tot zijn recht. Door moderne materialen en technieken kunnen haarden nu mooier en beter worden ingebouwd dan ooit eerder mogelijk was. Dit geldt voor inbouw houtkachels en gashaarden, maar helemaal voor de nieuwkomer in de haardenfamilie, de immens populaire elektrische sfeerhaard. Een elektrische sfeerhaard is een haard die vuur simuleert met behulp van lichteffecten en projectietrucs. Zelfs rook wordt gecreëerd met behulp van koudwaterdampen. Het laatste decennia zijn elektrische haarden enorm verbetert. Elektrische vuur is niet meer overduidelijk nep, tegenwoordig is het is een ultra-realistische houtvuursimulatie die werkt op al uw zintuigen! Een zwevend tv meubel met haard op elektriciteit is eenvoudig te realiseren door het gebrek aan ontbranding. Er hoeft immers geen rookkanaal te worden aangelegd en ook over voldoende zuurstoftoevoer hoeft u zich geen zorgen te maken. U hoeft alleen maar te zorgen dat uw zwevend TV meubel met haard kan worden aangesloten op het stroomnetwerk!

Een zwevend TV meubel wordt vaak uitgevoerd met een elektrische haard omdat deze zich gemakkelijk laat inbouwen. Maar wanneer u uw haard wilt gebruiken als hoofdverwarming is een elektrische sfeerhaard niet geschikt. Wanneer u een haard wenst die uw gehele woning kan verwarmen kunt u beter kiezen voor een fraaie gaskachel of voor een moderne houtkachel. Gelukkig kunt u een zwevend TV meubel met haard ook prima combineren met deze klassieke brandstoffen. Zowel moderne houtkachels als gashaarden kunnen prachtig staan in een zwevend tv meubel. Door nieuwe materiaalsoorten kunnen beiden op een brandveilige manier worden ingebouwd zonder dat er storende elementen in het zicht hoeven te blijven. Het zwevend TV meubel met haard kan dus ook een interessant interieurconcept zijn voor liefhebbers van de meer traditionele haardsoorten zoals de houtkachel en de gashaard.

Zwevend TV meubel met open haard

In de letterlijke zin van het woord is een zwevend tv meubel met open haard niet gemakkelijk te realiseren. De naam open haard is namelijk nog een relikwie uit lang vervlogen tijden. Zoals de naam al doet vermoeden is er bij een open haard sprake van open verbranding. Lange tijd was er bij een haard altijd sprake van open verbranding. Het hout verbrande immers in dezelfde ruimte als waar u zich begaf. De lucht in de kamer en het vuur stonden in open verbinding met elkaar, zonder enige afscheiding. Hierdoor kunnen we nauwelijks invloed uitoefenen op de toevoer van lucht en de afvoer van rookgassen, oftewel de factoren die het verbrandingsproces beïnvloeden. Open haarden zijn te vervuilend en te inefficiënt wanneer we meten met moderne maatstaven. Een zwevend tv meubel met open haard in de letterlijke zin van het woord is daarom niet meer van deze tijd.

Combineer sfeer en stijl op een verantwoorde manier

Gelukkig zijn de meeste mensen niet op zoek naar een zwevend tv meubel met open haard, maar naar een zwevend tv meubel met haard die dezelfde sfeer uitademt als de open haard van weleer. De naam open haard is zo ingeburgerd dat hij voor velen synoniem staat voor elk soort haard. Moderne haarden lijken in veel opzichten op de open haard, vooral aan de buitenkant gaat dit op. Maar in de werking zien we belangrijke verschillen! Nieuwe gashaarden en houtkachels hebben een ruit waardoor de verbranding onder optimale omstandigheden kan plaatsvinden. De benodigde zuurstof wordt van buiten gehaald en de lucht rondom een moderne haard staat niet meer in direct contact met de lucht in uw woonkamer. Deze goede verbranding zorgt voor hogere temperaturen en een grondiger verbranding. Dit betekent minder reststoffen en minder brandstofverbruik. Fijn voor uw portemonnee, maar ook veel minder belastend voor ons klimaat en de wereld om ons heen!

Zwevend TV meubel kopen?

Bent u enthousiast geworden over dit vernieuwende idee en wilt u meer weer over het zwevend TV meubel met haard concept? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op! Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij u aangewezen partner bij het realiseren van uw droomhaard. Bij ons vindt u alle gerenommeerde A-merken op haarden en kachelgebied tegen bijzonder scherpe prijzen. Ook wanneer u uw haard in een uniek haardmeubel wilt plaatsen bent u bij ons aan het juiste adres. Vertel ons u ideeën of kom langs en luister naar die van ons! U bent van harte welkom in onze luxe showroom vol verrassende interieur ideeën. Wij geven u graag eerlijk advies dat aansluit bij uw persoonlijke situatie. Eventueel verzorgen wij ook graag de installatie van uw droomhaard. Onze deskundige installateurs zijn landelijk actief en staan garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie. Informeer gerust naar de vele mogelijkheden! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen