Swipe to the right

5 x een hippe houtopslag

5 x een hippe houtopslag

Bron: suzanneholtz.nl

Decoratieve opslag naast een houtkachel

Tijdens de koude dagen kom je volledig tot rust bij je eigen houtkachel. Om deze houtkachel brandend te houden, heb je vanzelfsprekend een houtopslag nodig. Sommige mensen bewaren hun hout in de schuur of buiten onder een afdak. Wanneer het hout is opgedroogd, dus stook klaar, worden de houtblokken naar binnen gebracht. Tegenwoordig bestaan er verschillende stijlvolle bewaarplaatsen voor binnenshuis. Je hebt niet alleen een decoratieve opslag, maar de houtblokken zijn ook altijd binnen handbereik. Decoratief en functioneel, een prachtige oplossing! In deze blog laat ik je diverse opstellingen zien naast een prachtige houtkachel. Bekijk de foto’s en doe inspiratie op voor jouw eigen woning.

"Een houtopslag is niet alleen functioneel, maar ook decoratief!"


Vrijstaande houtkachel met verticale houtopslag

Op de eerste afbeelding zie je een verticale houtopslag naast een ovalen, vrijstaande houtkachel. Deze hangende opslag is in dezelfde kleur als de kachel gedecoreerd, zodat het exterieur perfect bij elkaar past. De houtopslag en de houtkachel zijn tegen een witte wand geplaatst, waardoor beide haardobjecten direct in het oog springen. Aangezien de opslag naast de kachel is gemonteerd, hebben de bewoners de houtblokken altijd binnen handbereik. Interesse in de kachel? De Stuv 30 Compact H en de Spartherm Passo M lijken sprekend op de kachel van de foto.

Bron: interiorinsider.nl

Open houtopslag kast naast zwarte houtkachel

Op de vorige afbeelding was een zwevende houtopslag te bewonderen. Hieronder zie je een open witte kast die gevuld is met meerdere houtblokken. Het gehele interieur straalt een moderne en chique uitstraling uit, wat vergelijkbaar is met een Scandinavische wooninterieur. Doordat de wanden, het plafond en de kast in de kleur wit zijn gedecoreerd, valt de zwarte houtkachel direct op. Je ziet in één oogopslag de dansende, gele vlammen binnen de kachel. De houtkachel op de foto is perfect te vergelijken met de Droof Piccolino en de Stuv 30.

Bron: DESIGNED w/ Carla Aston

Haardombouw met houtblokken

Een decoratieve houtopslag is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Heb je al eens gedacht aan een opslag in de ombouw van een houthaard? Dit is te aanschouwen op de onderstaande foto. Hier zie je een strakke, zwarte ombouw waar de haard is in geplaatst. Aan de linkerkant is een ruimte opengelaten om de houtblokken te bewaren, zodat de bewoners direct een nieuw blok op het vuur kunnen leggen. Omdat de ombouw een zwarte kleur heeft, wordt de nadruk gelegd op het prachtige vuurbeeld. De houthaard op de afbeelding lijkt sprekend op de Barbas Unilux-6 67.

Bron: 2bhomestyling.nl


Modern plateau met open haard

De volgende foto laat je een geheel andere houtopslag zien, namelijk een bijpassend plateau. Dit moderne plateau heeft enkele uitsparingen, waardoor er voldoende ruimte is voor het bewaren van hout. Naast het functionele karakter heeft het plateau ook een decoratieve kant. Op het plateau hebben de bewoners namelijk een kleed, lamp en kussen geplaatst, zodat er een comfortabele zithoek ontstaat. De bewoners kunnen dan naast de houthaard zitten en genieten van de plezierige warmte. Deze inbouwhaard kun je ongetwijfeld vergelijken met de Spartherm Mini S-FDH.

Bron: Danielle Verhelst Interieur & Styling

Tussenwand gevuld met hout

Wil je minder zicht hebben op de houtblokken? Dan is de houtopslag op de onderstaande foto wat voor jou! De houtblokken zijn namelijk in een smalle tussenwand geplaatst, zodat de ruimte optimaal wordt benut. Door de hoge muur is er voldoende ruimte om tientallen blokken te bewaren. Vanuit de woonkamer hebben de bewoners geen zicht op de houtopslag, maar wel op de prachtige inbouwhaard. Wanneer het nodig is, zetten de bewoners een paar stappen om bij de opslag te zijn. Binnen een korte tijd ligt er al een nieuw houtblok in de inbouwhaard, de Spartherm Premium Varia Ash-2.

Bron: Femkeido Interior Design

Vragen of advies?

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog enige vragen? Neem dan contact op met de bekwame adviseurs van Flamboyant Haarden. Wij kunnen je informeren over de houtkachels die in deze blog zijn opgenomen of over het plaatsen van een haardplateau. Lees ook de andere blogs in het kenniscentrum, zodat je meer inspiratie op doet voor jouw woning.

AUTEUR: ARNE

ADVISEUR HAARDEN & KACHELS

"Een houtopslag binnenshuis is ongetwijfeld een toegevoegde waarde voor het interieur. Op een creatieve manier bespaar je ruimte in het huis en daarnaast heeft het een decoratieve functie."
Jan Dijkstra 3 jaar geleden at 14:33
Ik heb sinds kort een houthaard in mijn huiskamer. Echter heb ik niet echt nagedacht over de houtopslag. Die witte kast vind ik erg mooi. Wellicht kan ik een dergelijke kast ook voor mijn huiskamer vinden.
https://www.schoemakerenzoon.nl/pagina/8221/houtkachels.html