Swipe to the right

5x een sfeerhaard voor in de tuin

5x een sfeerhaard voor in de tuin

Sfeerhaard voor in de tuinBron: gardendesignforliving.com


Wil je meer sfeer in jouw tuin creëren en langer buiten zitten tijdens een koele zomeravond? Waarom zet je geen mooie buitenhaard in de tuin. Combineer dit met een comfortabele zithoek en geniet van de knusse sfeer. Zo kun je tot ’s avonds laat nog heerlijk in de tuin zitten, onder het genot van een drankje. Klinkt dit als muziek in de oren? Stem de haard wel af aan het interieur van jouw tuin. Om jou volop te inspireren, heb ik een aantal sfeerhaarden voor jou op een rijtje gezet.


Breng de woonkamer in jouw tuin

Het is mogelijk om het woonkamergevoel naar je tuin te brengen. Voor de buitenhaard zoek je eerst een centrale opstelling, bijvoorbeeld tegen de wand. Plaats twee grote plantenbakken naast de haard en je hebt direct een blikvanger te pakken. Door een metalen wand achter de haard te plaatsen, krijgt jouw tuin een industrieel karakter. Vervolgens zet je een paar comfortabele banken en kleine salontafels neer voor een knusse zomeravond. Het resultaat ziet er stijlvol en chique uit.

Buitenhaard tegen de wandBron: wearevanity


Heb je een grote tuin achter je woning staan? Dan moet je effectiever omgaan met de ruimte. Het is verstandig om de zithoek, haard en barbecue dicht bij elkaar te plaatsen. Jouw tuin oogt een stuk knusser en gezelliger. Plaats een vrijstaande haard die het middelpunt van de tuin is. Om helemaal tot rust te komen, hang je een hangmat op en sla ondertussen een goed boek open.

Vrijstaande, stenen buitenhaardBron: decoist.com


Het is ook mogelijk om de buitenhaard tegen een schuur of woning te plaatsen. Ga voor een stenen of klassieke schouw om een ouderwetse sfeer om te wekken. Voor het vuur plaats je een brede comfortabele bank. Je zit dan heerlijk in de warmte van de haard. Hang wat industriële lampen op om de tuin mooi te verlichten.

Buitenhaard met schouwBron: mydecorative.com

Of plaats een stenen sfeerhaard waar iedereen omheen kan zitten. Zo creëer je dat typische en knusse kampvuurgevoel. Met een groene omgeving lijkt het net alsof je in het bos zit. Plaats comfortabele, rieten stoelen en geniet van de vlammen.

Vierkante, stenen buitenhaardBron: photos.hgtv.com

Je kan natuurlijk ook voor een bredere sfeerhaard gaan. Zo heeft iedereen een mooi uitzicht op de het vlammenspel. Op het plateau is er voldoende ruimte om wat hapjes en drankjes neer te zetten.

Brede, stenen buitenhaardBron: homedit.com

AUTEUR: ARNE

ADVISEUR HAARDEN & KACHELS

"Creëer een knusse en warme sfeer in jouw tuin met een sfeerhaard. Als de temperatuur daalt, kun je nog gezellig in de tuin zitten. "