Swipe to the right

5x houtopslag in een leuke mand

5x houtopslag in een leuke mand

Heb jij een houthaard in de woonkamer staan? Dan ken je het wel, het gesleep van de houtblokken naar de haard. Wanneer je dit met de hand doet, bestaat de kans dat je splinters in jouw handen krijgt. Daarnaast kun je slechts een paar blokken tillen, waardoor je meerdere keren moet lopen. Met een houtmand is deze taak een stuk makkelijker geworden. Je vult simpelweg de mand met houtblokken en verplaatst de blokken met de handvat(ten). Een houtmand is niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Wanneer je een gevulde mand naast de houthaard plaatst, ontstaat er een warme en landelijke sfeer. Zo zijn er houtmanden te verkrijgen in verschillende materialen, van riet tot leer. Om jou volop te inspireren, heb ik speciaal voor jou een aantal houtmanden op een rijtje gezet. Bekijk hieronder een paar prachtige voorbeelden.

Stijlvolle houtmand van wolvilt

Wil je een modieuze houtmand met een enkele handvat? Dan is de onderstaande mand wat voor jou! Deze mand is gemaakt van wolvilt, een natuurproduct van wollen stof. Bij een winkel als Veelvilt heb je de keus uit 42 prachtige kleuren. Je kiest vervolgens een houtmand die aansluit op de kleuren van jouw wooninterieur.

Woltvilten houtmandBron: cosmoligne.com

Landelijke houtmand van riet

Een rieten mand straalt gezelligheid en warmte uit. Plaats de stoere mand naast de houthaard en er ontstaat een landelijk gevoel. Deze maanvormige mand heeft handvatten aan beide kanten. Hierdoor zijn de houtblokken gemakkelijk naar de houthaard te verplaatsen. Bij een winkel als Het Mandenhuys is dezelfde mand te verkrijgen.

Halfvormige houtmandBron: hetmandenhuys.nl

Langwerpige vierkante mand

Rieten manden komen in verschillende uitvoeringen voor, van een halfronde mand tot een vierkante houtmand. Het voordeel van een vierkante mand is dat je meer houtblokken dan een halfronde mand kunt verplaatsen. Ideaal wanneer je een kleine houtopslag naast de houthaard wilt bewaren. Hierdoor hoef je minder heen en weer te lopen om de houthaard brandend te houden. Doordat de mand is gemaakt met vier rieten handvatten, kun je vanuit iedere hoek de houtmand optillen. Wil je een vergelijkbare mand in jouw woonkamer? Bij Het Mandenhuys kun je terecht voor prachtige rieten houtmanden.

Vierkante, rieten houtmandBron: diyremodelcenter.com

Stalen houtmand

Zoals eerder gezegd komen houtmanden voor in verschillende materialen. Naast een rieten of wollen mand kun je ook kiezen voor een stalen houtmand. Het stalen materiaal zorgt voor een industriële uitstraling. Bekijk de onderstaande mand, deze heeft een ronde vorm, waardoor de houtblokken mooi op hun plek blijven. Het nadeel van een stalen mand is dat het gewicht te zwaar is om de blokken te verplaatsen. Daarnaast zorgen de ringen voor een onhandige grip.

Ronde, stalen houtmandBron: notonthehighstreet.com

Hangmat voor houtblokken

Tot slot laat ik je een totaal andere houtmand zien dan de vorige afbeeldingen. Een originele mand die stijlvol en praktisch is. Dankzij de twee sterke lussen kun je de houtblokken, vanaf de schuur, gemakkelijk naar de houthaard verplaatsen. Vervolgens hang je de flexibele mand aan de stalen standaard. Doordat de houtmand de grond niet aanraakt, ontstaat er een mooi ruimtelijk effect.

Vrijhangende houtmandBron: de.blomus.com

AUTEUR: ARNE

ADVISEUR HAARDEN & KACHELS

"Een houtmand is functioneel en decoratief. Je kunt meerdere houtblokken eenvoudig verplaatsen en het staat ook nog prachtig naast jouw haard."