Swipe to the right

Wat kost een gashaard?

Wat kost een gashaard?

Bent u van plan om binnenkort een gashaard of gaskachel aan te schaffen? In de zoektocht naar uw perfecte gashaard komen er veel vragen op uw pad. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Wat kost een gashaard?’ of ‘Wil ik een gashaard inclusief plaatsen of ga ik het zelf doen?' In deze blog geven wij duidelijkheid over de complete kosten van een gashaard, inclusief verschillende extra opties zoals het plaatsen of inbouwen van de haard.

De inhoud van dit blog:

- Wat zijn de kosten van een gashaard?
- Hoe is de prijs van een gashaard opgebouwd?
-
Hoe bepaal ik de kosten van een gashaard?
-
Welke keuzes beïnvloeden de gashaard prijs?
-
Advies en hulp bij een gashaard kiezen
-
Direct een offerte voor een gashaard aanvragen

Wat zijn de kosten van een gashaard?

Als u een gashaard wilt kopen is het belangrijk om de kosten van een gashaard te weten. De vraag ‘Wat kost een gashaard?’ is helaas niet eenvoudig te beantwoorden. Verschillende factoren bepalen de totale prijs, zoals uw eigen persoonlijke voorkeuren en wensen. Wij staan u graag met raad en daad terzijde en gaan samen op zoek naar uw ideale droom gashaard.

Hoe is de prijs van een gashaard opgebouwd?

Onze haardopstellingen kennen vele combinaties van typen en vormen gashaard tot manieren van afwerking en uitvoering qua stijl en kleur. Bij Flamboyant haarden zijn de mogelijkheden dus eindeloos en per woonsituatie kan de prijs daardoor sterk verschillen. Want bijna elke woning is uniek. Wat het beste bij u past is vooral een keuze van persoonlijke smaak, voorkeur en technische (on)mogelijkheden. Belangrijk is dat u vooraf goed inzicht krijgt in de prijs van diverse onderdelen. In een handig cirkeldiagram laten we zien welke factoren te maken hebben met aanschaffen van een gashaard.

kosten opbouw gashaard


Hoe bepaal ik de kosten van een gashaard?

Een gashaard is een investering voor jaren en eenmaal gekozen gaat uw haard een belangrijke plek in uw leefomgeving innemen. De keuze voor een gashaard gaat daarom niet over 1 nacht ijs. Om een zorgvuldige overweging te kunnen maken is het natuurlijk belangrijk een goed beeld te hebben van de kosten van een gashaard. Bij prijzen van gashaarden moet u niet alleen denken aan de aanschafprijs, maar ook aan de bijkomende kosten. Bijvoorbeeld de benodigdheden voor installatie en gewenste materiaal afwerking. Het liefst een gashaard laten plaatsen door een ervaren installateur? Vergeet dan de ook de montagekosten niet in de gashaard prijs.

Wat beïnvloed de gashaard prijs?

De totaalprijs van een gashaard is afhankelijk van een aantal factoren. Verschillende keuzes die u als klant maakt beïnvloeden de prijs, die moet worden betaald voor een gashaard. Bij de totaalprijs van een gashaard moet u niet alleen denken aan de aanschafprijs van de haard, maar ook aan bijkomende kosten. Van afvoermateriaal, een bijpassend haardplateau of eventuele installatiekosten. De prijsbepalende factoren zijn:

Het type gashaard, verschillende mogelijkheden:

Inbouw gashaard
Wordt letterlijk ingebouwd in een muur, schouw of haard meubel. De prijs van een inbouw gashaard ligt tussen de €3070,- en €13.400,-*.

Inzet gashaard
Ideaal voor bestaande situatie. Bijvoorbeeld in een bestaande schouw of als vervanging van de oude haard. Inzethaarden zijn verkrijgbaar vanaf €3325,-*

Vrijstaande gashaard
Overal te plaatsen, waar u maar wilt. De kosten van een deze haarden beginnen vanaf €2725,-*

Hangende gashaard
Een gashaard die los staat van de vloer en hangt aan de muur. Door een zwevend effect lijkt de ruimte optisch groter. Leverbaar vanaf €3325,-*

*Alle prijzen die we in dit artikel noemen, zijn indicatief en op basis van levering en installatie bij u thuis.

wat kost een gashaard

Extra opties, zoals een gashaard in een haardmeubel geplaatst

Gecombineerd met een meubel
Dit kan al klein en simpel zijn, bijvoorbeeld een zwevend tv-meubel, maar ook een hele lege wand in huis vullen met een tv meubel met gashaard of kastenwand inclusief gashaard.

Afwerkingsmogelijkheden
Onbehandeld voor verven of stucen of in volledig hout, leder, marmer of betonlook? Welke stijl het beste bij u past is vooral een kwestie van smaak en voorkeur.

De juiste afmeting
Als het om de gashaard gaat, is de maat erg belangrijk. Welke afmeting voor u het meest geschikt is, hangt af van de hoeveelheid ruimte in huis en waar u de haard gaat plaatsen. Van plan om te kiezen voor een haard met meubel? Bij Flamboyant Haarden kunt u uw eigen kastenwerk samenstellen. Maak hem precies naar uw wensen, uitgevoerd in de juiste maat.

Extra opbergopties en uitbreidingen
Door een gashaard in een meubel te verrijken met opbergmogelijkheden, zoals lades, vakkenkasten en wandplanken denkt u ook aan de praktische invulling. Vergeet geen design-opties, zoals led-verlichting, nissen, spots of een soundbar. Deze zorgen voor de perfecte afstyling.

Bestaand vs. nieuw rookkanaal aanleggen

Bij het plaatsen van een gashaard is het van belang dat het rookgas via het rookgaskanaal kan worden afgevoerd. Is er al een schoorsteen met bestaand rookkanaal? Én voldoet deze aan de juiste eisen en richtlijnen? Dan kan de haard daar op worden aangesloten. Is dit niet het geval of is er nog geen rookkanaal aanwezig, dan moet deze (opnieuw) worden aangelegd. Dit brengt vanzelfsprekend extra kosten met zich mee.

Bij een nieuw rookkanaal heeft u de keuze uit geveldoorvoer of dakdoorvoer. Doorsnee genomen liggen de kosten van een rookkanaal met geveldoorvoer lager dan bij een dakdoorvoer.

Bestaand vs. nieuwe gasleiding aanleggen

De gashaard die u kiest, is mede bepalend voor de benodigde installatiematerialen. De installatiekosten voor het inbouwen van een gashaard zijn sterk variërend. Een gemiddelde prijs is daarom moeilijk om te communiceren. Omdat ze erg afhankelijk zijn van uw situatie. Naast een rookgasafvoerkanaal, moet ook de aanvoer van het gas geregeld worden. Het bedrag dat u betaalt voor een gasleiding aanleggen of verleggen is hoger als er grote aanpassingen nodig zijn dan wanneer het leidingwerk al binnen bereik is.

Zelf doen of laten uitvoeren

Laat u de gashaard plaatsen door een vakkundige installateur, dan betaalt u natuurlijk deze arbeidsuren. De hoogte van de kosten is afhankelijk van type haard, afmeting en benodigde aanpassingen. Het is mogelijk om de gashaard zelf te plaatsen, maar dan moet u wel handig zijn. Bent u niet zo technisch aangelegd, dan is het meest verstandig om de (technische) installatie een erkend vakman over te laten. Een verkeerde installatie van bijvoorbeeld de gasleiding kan gevaar veroorzaken.

gashaard plaatsen kosten

Advies en hulp bij gashaard kiezen

Van relatief kleine opstellingen tot grote maatwerkoplossingen. Wij leveren en maken haardopstellingen, in allerlei stijlen en kleuren. Bij ons is echt alles mogelijk! Onze adviseurs staan voor u klaar en geven passend advies op maat. Daardoor is er altijd een oplossing die naadloos aansluit bij uw smaak en stijl. Bij ons vindt u als haarden liefhebber alles onder één dak. Van inspiratie tot het moment van installatie, wij verzorgen graag het gehele traject. Uw haard project: bij ons in vertrouwde handen.

Direct een offerte voor een gashaard ontvangen

Door het aanvragen van een gashaard offerte krijgt u inzicht in de exacte kostprijs van uw nieuwe toekomstige gashaard. Bij Flamboyant Haarden nemen wij uw woongenot serieus, luisteren naar wensen en voorkeuren en laten u zien wat mogelijk is. Wij kunnen ons advies eventueel verwerken in een mooie 3D tekening of schets. Kom gerust eens een keer langs in onze showroom.

Wilt u een offerte ontvangen voor een gashaard inclusief plaatsen? Wij zetten alle mogelijkheden op een rij, met altijd een duidelijk en gespecificeerd overzicht van de gashaard kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Binnen één werkdag:

  • Inzicht in wat er mogelijk is binnen uw budget.
  • Een duidelijk en eerlijk voorstel. Geen verrassingen achteraf.
  • Persoonlijk advies over alle mogelijkheden én onmogelijkheden.

Offerte aanvragen


kosten gashaard

gashaard inbouw kosten

gashaard binnen kosten

prijs gashaard inclusief plaatsen

gashaard prijs

Rhodé Weerheim

Marketing

"Bij de totaalprijs van een gashaard moet je niet alleen denken aan de aanschafprijs, maar ook aan de bijkomende kosten. Van afvoermateriaal tot een haardplateau, laat je niet verrassen door onvoorziene kosten!"