Swipe to the right

Design gashaard

Design gashaard

Toen Nederland ontdekte hoeveel gas er in eigen bodem zat, had dit behoorlijke consequenties. Er was grote behoefte aan een goedkope en betrouwbare brandstof voor allerlei doeleinden. Na de ontdekking van de gasbel zakte de gasprijs aanzienlijk. Binnen enkele jaren was gas gemeengoed geworden en was vrijwel elk huis voorzien van een aansluiting op het gasnet. Al vroeg in de jaren zestig stonden er in vrijwel elk huishouden al meerdere gastoestellen. Deze vroege ontwikkeling zorgde voor veel ervaring en kennis bij Nederlandse fabrikanten zoals Dru en Faber. Door de pioniersrol van veel bedrijven en de innovaties die daaruit voortkwamen hebben we een goede reputatie opgebouwd in de wereld van de gashaarden en gastoestellen. Deze ruime ervaring op het gebied van gashaarden kreeg al snel raakvlakken met een ander gebied waar Nederland bekend om staat. ‘Dutch design” is wereldwijd bekend en geroemd om zijn functionele schoonheid.

Design gashaard.

Het kon dus niet lang duren of de eerste design gashaarden kwamen op de markt. Niet bang voor vernieuwing werd er druk geëxperimenteerd met nieuwe vormen. De eerste design gashaard werd goed ontvangen. Originele ideeën vormden het gashaard design. Trends en modebewegingen volgden elkaar op, maar wat bleef bestaan was de verfrissende blik op een gebruiksvoorwerp dat daarvoor enkel als nuttig werd gezien. Een design gashaard was meer dan functioneel, het was een esthetisch interieurstuk dat gezien mocht worden. Design gashaard is natuurlijk een breed begrip. In principe is er natuurlijk nagedacht over elk ontwerp gashaard, maar niet elke gashaard wordt gezien als een design gashaard. Wat maakt een design gashaard nu een design gashaard?

Gashaard design. Net even anders als de rest.

Een design gashaard is een gashaard die afwijkt van de rest. Het is een uitzondering op de regel, iets dat opvalt en anders is dan al het andere. Design is het toevoegen van waarde en betekenis tot een punt waarop het eindresultaat duidelijk anders is geworden dan het basisproduct. Een design gashaard onderscheidt zich vaak door een afwijkende vorm, een bijzondere kleurcombinatie, een bepaald patroon of reliëf, of een nieuwe gebruikerstoepassing. Omdat gashaarden nog relatief nieuw zijn zien we dat gashaarden vooral moderne designinvloeden hebben doormaakt. Strakke, minimalistische lijnen, fraaie curves en verrassende contrasten. Allemaal factoren die van zomaar een gashaard een design gashaard kunnen maken.

Gashaard design.

Design elementen vinden we weer bij alle verschillende soorten gashaard. Er zijn fraaie inbouw gashaarden en bijzondere inzet gashaarden waarin duidelijke design elementen zichtbaar zijn. Maar de categorieën waar we het meeste design invloed zien zijn toch de vrijstaande gashaarden en de hangende gashaarden. Deze abstracte haardvormen hebben minder restricties en dus meer vrijheden voor expressieveren uiting. In ons assortiment vindt u afwijkende en bijzondere gashaarden met verrassende designs. Kom u gerust eens vrijblijvend verwonderen en inspireren in onze showroom. Onze ervaren adviseurs heten u van harte welkom. Bij ons krijgt u eerlijk advies bij uw zoektocht naar uw droomhaard. Als haardenspecialist kunt u profiteren van onze inkoopvoordelen en eigen voorraden. Dit maakt ons altijd sterk concurrerend geprijsd, ongeacht welke gashaard. Ons team ervaren installateurs verzorgd graag uw installatie. Wij bieden het antwoord op al uw gashaardvragen. Komt u eens langs om de meest bijzondere design te bewonderen? Graag tot ziens!

Fenlisa van Olst

Marketing medewerker

Een Design gashaard is een opvallend en prachtig statement in uw huis. Neem vrijblijvend contact op voor passend advies.