Swipe to the right

Jacobus beton haarden

Jacobus beton haarden

Flamboyant biedt je een divers aanbod aan haarden aan. Een van de series met bijzondere haarden is de JAcobus beton serie. Deze haarden hebben een industrieel en stoer uiterlijk en lijken vorm te zijn gegeven met behulp van steen. Dit komt door het bijzondere Nederlandse ontwerp- en productieproces. De JAcobus beton heeft een zelfde verbrandingskamer als andere JAcobus-modellen, maar de haard wordt uniek door de manier waarop beton wordt gebruikt. Ook het uiterlijk is bijzonder te noemen, de warmtegeleider is constant in resultaat.


Foto: Jacobus beton

Het uiterlijk van een JAcobus beton

Iedere JAcobus beton is te herkennen aan de bekleding van lichtgrijs gegoten beton. Dit beton is allereerst gegoten, vervolgens gezandstraald, gepolijst en als laatst gewaxt. Hierdoor lijkt het uiteindelijke uiterlijk op steen, maar is het beton met een zeer glad en onderhoudsvrij oppervlak. Dit gladde oppervlak voorkomt dat vocht kan binnendringen en chemicaliën uit de haard blijven. JAcobus beton heeft een goede chemische bestendigheid en is stofvrij en schoon. Doordat beton gegoten en vervolgens zo behandeld wordt, is het blijvend maat- en kleurvast.

De warmtegeleiding en –opslag

JAcobus beton heeft in vergelijking met andere materialen een goed warmtegeleidingsvermogen. Dit vermogen wordt behaald dankzij de compacte structuur en specifieke samenstelling van mineralen. Het hoge warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van de hele haard. Het warmteopslagvermogen vertelt hoeveel warmte het materiaal kan opslaan per gewichts-of volume eenheid per eenheid van temperatuur, dat wordt veelal bij de specificaties van de haard genoemd. JAcobus beton wordt geproduceerd met gebruik van de Self Consolidated Concrete-technologie: zelf verdichtend beton.


Foto: Jacobus beton 12

Verbrandingssysteem

Het binnenste van de JAcobus beton is net zoals het binnenste andere JAcobus-producten, daar is niets anders aan. JAcobus beton gebruikt ook hetzelfde hoogwaardige verbrandingssysteem als de JAcobus. Het unieke verbrandingssysteem zorgt voor een aantal pluspunten van de modellen, waaronder:

  • Een hoog rendement te behalen (>80%)
  • Beperkte CO uitstoot (<800mg/Nm3)
  • Zeer schone verbranding
  • Lage uitstoot van fijnstof (<40mg/Nm3)
  • Zeer gemakkelijk in gebruik door 1-knopsbediening

De JAcobus beton voldoet door deze resultaten aan de strengste eisen omtrent uitstoot en haarden in zowel Nederland als Europa.

Dubbele warmtewerking

De JAcobus beton omschrijven wij als een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. Dit houdt in dat meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven in vergelijking met een meer gangbaar JAcobus-model. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger. Als de JAcobus beton eenmaal warm is, straalt de kachel urenlang warmte uit. Bovendien geeft de kachel via convectie (luchtwarmte) warmte af. De ontstane convectie zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte waarin de haard is geplaatst.

Foto: Jacobus beton modellen

Modellen

De JAcobus beton is (net als de JAcobus) te bestellen in drie varianten: 6, 9 en 12 KW. Deze getallen hebben te maken met het vermogen van ieder model. Neem contact met Flamboyant haarden op om meer informatie over de verschillen te verkrijgen.

Contact opnemen

Heb je een vraag over de JAcobus beton waar wij antwoord op kunnen geven? Neem dan contact met ons op. Neem ook contact met ons op bij al je andere vragen en opmerkingen. Ook ben je van harte welkom in showroom in Apeldoorn. Daar zie je enkele haarden opgesteld en helpen onze adviseurs je graag verder.

Maarten van der Starre

Online marketeer

Jacobus beton haarden