Swipe to the right

Meest realistische elektrische haard

Meest realistische elektrische haard

De rol van haarden en kachels is enorm veranderd de afgelopen decennia. Was een gashaard of houtkachel vroeger nog een essentieel gebruiksvoorwerp van alle dag, tegenwoordig heeft de haard een heel andere invulling gekregen. Nog niet eens zo heel lang geleden bestond de term sfeerhaard nog niet. Het huis verwarmen en ons eten en drinken bereiden hoorden bij de taken van de kachel, voor sfeerbeleving was niet of nauwelijks aandacht. Nu kijken we heel anders tegen de haard aan. We hebben veel alternatieven gevonden voor de vroegere hoofdtaken van de kachel. De centrale verwarming is allang gemeengoed en nog maar heel weinig mensen koken nog op de houtkachel of op een gashaard. U zou dus verwachten dat de verkoop van haarden en kachels volledig stilviel, maar dit is absoluut niet het geval! Toen de meest essentiële taken van de haard wegvielen ontdekten velen dat een haard meer is dan alleen verwarming van huis en voedsel. Een mooie houtkachel heeft nu eenmaal een unieke charme. Het draagt bij aan het gevoel van thuis zijn, het zorgt voor een gevoel van geborgenheid en gezelligheid en brengt een sfeer in uw huis die zich maar moeilijk laat vervangen door alternatieven.

Realistische sfeerhaard

De traditionele sfeerbrengers in ons huis zijn de houtkachels en gashaarden. Beiden bieden ons al sinds jaar en dag warmte en sfeer en zijn nog steeds erg geliefd bij haardenminnend Nederland. Maar toch is de toekomst van beiden soorten haarden niet meer zo zeker als hij ooit wel heeft geleken. We zijn ons steeds meer bewust van de invloed van onze handelingen op de wereld om ons heen en ontdekken steeds meer manieren hoe we zuiniger op ons milieu kunnen zijn. Houtkachels en gashaarden blijken allebei minder milieuvriendelijk te zijn dan gedacht. Beiden werken op fossiele brandstoffen en beiden blijken hierdoor meer belastend voor onze leefomgeving dan verwacht. De vraag naar een alternatieve realistische elektrische haard is hierdoor enorm gegroeid. De ontwikkeling van het elektrisch vuur heeft gelukkig niet stilgestaan. De ontwikkelingen zijn razendsnel gegaan. Met verschillende technieken zijn fabrikanten erin geslaagd om erg realistische elektrische sfeerhaarden te ontwerpen. Maar wat is nu de meest realistische elektrische haard?

De meest realistische elektrische haard

Voordat we beginnen aan onze zoektocht naar de meest realistische elektrische haard zullen we eerst even toelichten waarom de meer traditionele haarden een onzekere toekomst hebben. Hoewel fabrikanten van conventionele haarden er alles aan doen om een zo verantwoord mogelijk product op de markt te zetten, blijven er problemen bestaan rondom de traditionele gashaard en houtkachel. Steeds meer mensen zoeken naar een realistische elektrische sfeerhaard omdat zowel een gas- als een houtkachel gebruik maken van fossiele brandstoffen. Bij een gashaard verbranden we aardgas en bij de verbranding hiervan komt er CO2 vrij. Dit gas blijft hangen in onze dampkring en draagt hierdoor bij aan de opwarming van de aarde. Vandaar dat de regering langzaam de gaskraan dichter en dichter draait, en vandaar dat nieuwbouwwoningen zelfs helemaal geen aansluiting op het gasnetwerk meer krijgen. Vandaar dat de vraag naar een alternatieve realistische elektrische sfeerhaard elk jaar groter wordt!


Realistische sfeerhaard

De vraag naar de meest realistische elektrische haard wordt ook steeds groter doordat we ontdekken dat houtkachels niet zo schoon en verantwoord zijn als dat eigenlijk zou moeten. Hoewel houtkachelfabrikanten tegenwoordig rendementen weten te behalen die vroeger onmogelijk leken, blijft hout natuurlijk de grondstof. Bij verbranding van hout komt het C02 gas vrij dat in het hout zit opgeslagen. Houtkachel producenten doen er alles aan om zoveel mogelijk warmte uit elk blok brandhout te halen. Dit moet ook wel, wan vanaf 1 januari 2020 moet elke nieuwe houtkachel een rendement behalen van tenminste 75%. In de toekomst zal deze wetgeving waarschijnlijk nog strenger worden waardoor ook de toekomst van de houtkachel nog lange niet zeker is. Vandaar dat steeds meer haardliefhebbers rondlopen met de vraag: “Wat is nu de meest realistische elektrische haard?”

Realistische elektrische sfeerhaard

Doordat de markt voor realistische sfeerhaarden enorm groeit durven bedrijven te investeren in het elektrische vuur. Grote spelers in de haardenbranche hebben enorme vooruitgang geboekt met innovatieve technieken en creatieve oplossingen. De laatste jaren zijn de ontwikkelingen zo snel gegaan dat we echt kunnen spreken van realistische elektrische haarden. Was een elektrische haard vroeger slechts een zwakke poging tot het imiteren van een houtvuur, tegenwoordig zijn levensechte vuursimulaties mogelijk waarbij u uw handen niet zomaar meer in het vuur durft te stekzijn voor het traditionele houtvuur. Door sterk verbeterde elektronica en door verbeteringen in heen. Door middel van geavanceerde 3D projectietechnieken en koudwaterdamp rookimitaties is een realistische elektrische haard geboren die een volwaardig alternatief kan t materiaal is er nu ontzettend veel mogelijk en benaderd een elektrische sfeerhaard nu het klassieke houtvuur tot in de kleinste details!

De meest realistische elektrische haard

Realistische elektrische sfeerhaarden van de laatste generatie hebben een levensecht vlammenspel. Door strategisch geplaatste verlichting en uitgekiende projecties is de houtvuurillusie nu levensecht. Dit ziet u natuurlijk aan de speelsheid van de vlammen en aan de natuurlijke fluctuaties in het vlambeeld, maar dat is niet het enige. Om het klassieke vlambeeld van een houtkachel te simuleren is alles uit de kast getrokken. De houtset is bijvoorbeeld realistisch tot in elke houtnerf en ook het gloeibed lijkt levensecht! Doordat elektrisch vuur het echte vuur nu zo dicht benaderd is het zelfs mogelijk om realistische elektrische sfeerhaarden te maken die ook vanaf de zijkanten nog steeds levensecht lijken op een echt houtvuur! De vraag wat nu de meest realistische elektrische sfeerhaard is, blijft natuurlijk een kwestie van perceptie en smaak. Welke elektrische sfeerhaard in uw ogen het beste het echte vuur simuleert, laten we dan ook helemaal aan u over. Met trots presenteren wij 3 absolute kanshebbers op de felbegeerde titel: Meest realistische elektrische haard van dit moment:

  • Faber e-MatriX 1300/400 III
  • Dimplex 3 Step
  • Dru Virtuo 80/3

Genomineerde nr. 1 voor de titel: “Meest realistische elektrische haard”Faber e-MatriX 1300/400 III

Natuurlijk mag Faber niet ontbreken in dit rijtje! Dit innovatieve Friese bedrijf zet al zoden aan de dijk toen de rest van Friesland nog turf aan het steken was! In 1974 zag Faber al in dat er toekomst zat in het elektrische vuur. Als pionier op het gebied van het elektrische haardvuur heeft Faber vele patenten en innovaties op zijn naam staan die de weg hebben vrijgemaakt voor de elektrische sfeerhaard van nu. Faber stond aan de wieg van de elektrische haardvuurrevolutie en heeft zich al die jaren staande gehouden in een sterk veranderende markt. Dat Faber nog steeds aan de top staat in de wereld van de realistische sfeerhaard wordt nog maar eens bewezen door de allernieuwste telg uit de Faber familie;De Faber e-MatriX 1300/400 III!

Genomineerde nr. 2 voor de titel: “Meest realistische elektrische haard”Dimplex 3 Step

Dimplex is de grootste fabrikant van elektrische sfeerverwarming ter wereld. Deze marktleider heeft vele simulatietechnieken bedachten die de wereld van het elektrische vuur op de kop hebben gezet! Opti-Myst, Opti-Flame, Opti-Virtual. Zomaar even een paar baanbrekende technieken uit de koker van Dimplex. In de strijd om de meest realistische elektrische sfeerhaard, mag dimplex dan ook niet ontbreken. Door de bijzondere Opti-Myst techniek bewijst Dimplex dat rook niet altijd betekend dat er vuur hoeft te zijn! Verbaas en verwonder u over misschien wel de meest realistische elektrische haard op de markt: Dimplex 3 Step.

Genomineerde nr. 3 voor de titel: “Meest realistische elektrische haard”Dru Virtuo 80/3

DRU hoort bij de oudste bedrijven van Nederland. Al ruim 250 jaar staan deze 3 drie letters voor ambachtelijk vakmanschap, inventiviteit en absolute A-kwaliteit. Dru heeft zijn sporen allang en breed verdiend heeft op het gebied van gashaarden en houtkachels. Als een bedrijf met zoveel ervaring zich richt op de uitdagingen van elektrisch vuur, dan reken maar dat dat goed gebeurt!

Na jarenlang onderzoek en grote investeringen is DRU er in geslaagd het vuur opnieuw uit te vinden! Door gebruik te maken van waanzinnige 3D projectietechnieken op een gecombineerde houtset/doeksetting zet DRU de elektrische sfeerhaard markt in lichterlaaie! De Dru Virtuo 80/3 is de benchmark voor de elektrische haard van nu. Wij presenteren deze absolute kanshebber voor de titel: “Meest realistische elektrische haard”, Dru Virtuo 80/3.

Wilt u weten waar u de meest realistische elektrische haard kunt kopen?

Bent u enthousiast en verbaasd over de elektrische sfeerhaard van nu? Bent u ook verwonderd over het onwerkelijke realisme van “Het nieuwe vuur?”. Informeer dan vrijblijvend naar meer informatie! Veel voordelen en kansen die elektrische haarden bieden hebben we namelijk nog niet eens kunnen benoemen! Neem gerust telefonisch of per mail contact op! Wij beantwoorden graag al uw vragen! Wilt u nader kennis komen maken met de elektrische haard van de toekomst? U bent van harte welkom in onze luxe showroom. Wij laten u graag zien waarom wij denken dat lopende vuurtjes vanaf nu niet meer milieubelastend hoeven te zijn! U bent van harte welkom voor een nadere kennismaking. Wij zijn er natuurlijk niet alleen voor uw haardambities, maar helpen u graag bij al uw haardgerelateerde vraagstukken! Voor het haardmeubel van uw dromen bent u bij ons aan het juiste adres. Met persoonlijke aandacht en ambachtelijk maatwerk dragen wij graag ons steentje bij aan uw droominterieur! Ziet u op tegen de installatie? Niet nodig! Onze ervaren installateurs nemen deze taak graag op zich! Veilig, betaalbaar en betrouwbaar, door heel Nederland! Graag tot ziens!

Rhodé Weerheim

Marketingmedewerker

Meest realistische elektrische haard