Swipe to the right

Schoorsteenmantel

Schoorsteenmantel

Een schoorsteenmantel wordt ook wel een schouw genoemd. Het gaat hier om de omlijsting van een haard. Een schoorsteenmantel is een onderschat onderdeel van de totale haard, hij bepaald namelijk voor een groot deel de uiteindelijke uitstraling van uw haard. Maar welke mogelijkheden zijn er nu allemaal? En welke schoorsteenmantel past het beste bij uw haard? Laten we eens wat dieper ingaan op het fenomeen schoorsteen mantel.

Schoorsteen mantel

Een fraaie schoorsteenmantel geeft uw haard een zekere status, de keuze van de schoorsteenmantel bepaald of uw haard modern oogt of juist erg klassiek. Schoorsteenmantels zijn verkrijgbaar in allerlei variaties en worden gemaakt van allerlei verschillende materialen. De juiste schoorsteenmantel kan bijzonder sfeer verhogend werken. De juiste schoorsteen mantel plaatst uw haard op de voorgrond en zorgt ervoor dat uw haard de aandacht krijgt die hij verdiend. Moderne haarden worden steeds mooier. De brandertechnieken zijn sterk verbeterd en het vlammenspel is aantrekkelijker dan ooit. Veel haarden hebben tegenwoordig ontspiegeld glas waardoor het lijkt alsof er niets meer zit tussen u en het vuur. Een klassieke schoorsteenmantel zorgt ervoor dat een moderne haard zal lijken op het authentieke open haard idee dat nog steeds erg gewild blijft.

Schoorsteenmantel. Frontschouw, halve omloop of hele omloop?

Schoorsteenmantels zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Globaal onderscheiden we drie verschillende soorten:

  • Schoorsteenmantels voor een fronthaard
  • Schoorsteenmantels met een halve omloop
  • Schoorsteenmantels met een hele omloop

Schoorsteenmantels voor een fronthaard zijn de kleinste schoorsteenmantels. Een front schoorsteenmantel wordt voor de haard geplaatst, waar de schoorsteenmantel eindigt, begint de ruit van de haard. Dit type schoorsteenmantel is populair omdat ze weinig ruimte vragen en toch uw haard een zekere allure geven.

Een schoorsteenmantel met een halve omloop loopt langs beide zijden van de haard tot ongeveer de helft van de haarddiepte. Een schoorsteenmantel halve omloop verfraait ook het zijaanzicht van uw haard, deze schouw geeft uw haard meer volume en diepte.

Wanneer u echt wilt dat uw haard op de voorgrond wordt geplaatst, dan kunt u kiezen voor een schoorsteenmantel met een hele omloop. Een schoorsteen mantel met een hele omloop loopt aan beide zijden door tot de gelijke diepte van de haard. Een schoorsteenmantel met een hele omloop geeft uw haard een bijzonder statige uitstraling en een exclusieve look!

Een prachtige schoorsteenmantel bestaat natuurlijk uit prachtige grondstoffen. Wij hebben nauwe contacten met steenkappers waardoor wij naast onze standaardproducten ook maatwerk kunnen leveren. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

De schoorsteenmantels in ons assortiment zijn gemaakt van:

- Belgisch hardsteen

- Kalkzandsteen

- Marmer

Belgische hardsteen wordt verkocht onder veel verschillende namen. De kleur van deze steensoort wordt bepaald door de manier van bewerken. Grof bewerkt heeft deze hardsteen een grijsblauwe kleur, goed gepolijst veranderd dit in bruin tot zwart. Het is een harde steensoort die uw haard een robuust en stoer karakter geeft. De uiteindelijke uitstraling wordt vooral bepaald door de mate waarin deze steensoort bewerkt is. Wij laten u graag enkele voorbeelden zien.

Kalkzandsteen is gemaakt van zand, ongebluste kalk en water. Het is egaal van structuur en is bestaat volledig uit natuurlijk materiaal. Kalksteen is licht van gewicht en laat zich eenvoudig bewerken. De ongebluste kalk geeft kalkzandsteen van nature een witte kleur, maar door sausen of verven zijn andere kleuren eenvoudig realiseerbaar. Kalkzandsteen leent zich door zijn gewicht en bewerkbaarheid voor allerlei toepassingen. Marmer heeft een bijzonder exclusieve uitstraling aan uw schoorsteenmantel door de unieke eigenschappen van deze natuursteen. Marmer is hard, maar al sinds de oudheid populair bij beeldhouwers. Zijn bijzondere schoonheid krijgt marmer doordat het licht enkele millimeters in het marmer kan doordringen. Deze lichtinval geeft marmer zijn prachtige, bijna transparante glans.

Marmer is een natuurproduct met vele kleuren en patronen. Afhankelijk van de steengroeve kan de kleur variëren van grijs, tot roze en wit. Marmer schoorsteenmantels geven uw woning direct een exclusieve uitstraling. Elke marmerproduct is uniek. Het heeft zijn eigen palet aan kleuren en patronen en daardoor een unieke schoonheid. Neem vrijblijvend contact met ons op, Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is!

Fenlisa van Olst

Marketing medewerker

Een schoorsteenmantel bepaald het karakter van uw haard. Neem vrijblijvend contact op voor passend advies.