Swipe to the right

Sfeerhaard op elektriciteit

Sfeerhaard op elektriciteit

Faber Opti-Virtual Double

Heb je geen schoorsteen of rookkanaal en wil je deze ook niet laten plaatsen? Maar wil je wel een sfeervolle haard in huis hebben? Kies dan voor het gemak van een elektrische haard. Plug de elektrische haard in een stopcontact en het is klaar voor gebruik. Je creëert direct een warme en knusse sfeer in een ruimte naar keus. Een elektrische haard is namelijk te plaatsen in de gang, keuken, woonkamer of zelfs de slaapkamer. Sommige haarden geven enige warmte af en andere juist niet.

Maar je bent natuurlijk ook geïnteresseerd in het vuurbeeld. Door de techniek van tegenwoordig is het vuur van een elektrische haard zo levensecht mogelijk gemaakt. Een houtset zorgt voor een herkenbare look van de houtkachel. Door de inzet van lichtprojectie, LED-verlichting of waterdamp wordt er vervolgens een driedimensionaal beeld van vlammen getoond. Je moet dus echt twee keer kijken of het geen echt houtvuur is. Lees daarom snel verder en bekijk diverse elektrische haarden voor jouw woonsituatie.

Faber Niva Opti-myst

Faber elektrische haarden

Op het gebied van elektrische haarden is er één merk die je absoluut niet moet vergeten, namelijk Faber. Zij produceren prachtige haarden en brander technieken die een knusse en warme sfeer uitdragen. De sterke reputatie is vooral te danken aan de Faber Opti-Myst serie. Deze serie haarden zijn met een waterreservoir, een verdamper en een aantal lampen uitgevoerd. Het enige wat je hoeft te doen is het reservoir vullen met water. Wanneer de haard op temperatuur is, wordt het water verdampt. Hierdoor ontstaan kleine waterdamp druppels die naar boven zweven. Door de verlichting ontstaat er een prachtig rookeffect, wat de sfeer van een echte houtkachel oproept. Een echte sfeermaker dus!

Zoals eerder gezegd hoef je slechts de haard in een stopcontact te pluggen. Maar het kan nog gebruiksvriendelijker. Zou het niet heerlijker zijn als je de haard van een afstand kunt aanzetten? Gelukkig worden de meeste elektrische haarden standaard met een afstandsbediening geleverd. Blijf dus lekker op de comfortabele bank zitten. Met een simpele druk op de knop wakker je het vuur aan.

Faber Stockbridge 2.0 Opti-myst

De illusie van een haardvuur

Ken je nog de illusieverschijning van een geest in een attractiepark? Deze techniek heeft Faber ook gebruikt om een levensecht haardvuur te creëren. Dit zie je terug in de Faber Opti-Virtual serie. Hierbij wordt de illusie van een echt houtvuur opgewekt. Het lijkt zelfs of de vonken uit de haard springen. Luister ondertussen naar het knisperende geluid van houtblokken en komt volledig tot rust. Deze haarden geven verder geen warmte af. Je kunt ze dus overal in jouw huis plaatsen.

Faber Opti-Virtual 360°

Klassieke sfeer

Ga je toch voor een klassieke sfeer? Sommige haarden worden standaard met een prachtige schouw geleverd. Op de schouw kun je dus meerdere woonaccessoires als een kandelaar, neerzetten. De haard wordt dan het middelpunt van de woonkamer. Breng de nostalgie in jouw huis! Het is zelfs mogelijk om voor een bestaande schouw een elektrische haard te plaatsen. Je behoudt dus de sfeer en uitstraling van een open haard.

Faber Rana

AUTEUR: ARNE

ADVISEUR HAARDEN & KACHELS

"Een elektrische sfeerhaard, gemakkelijker kan het bijna niet! Het enige wat je nodig hebt is stroom en een stopcontact. Kies een prachtige plek uit en het is klaar voor gebruik."