(Bio) Propaan haarden

De trend van 2020! Steeds meer nieuwbouwwoningen worden aardgasloos opgeleverd. Propaangas is daarentegen wel opkomend. Dit komt omdat propaangas een duurzame keuze is door de zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen. Een ander grote reden voor het opkomen van propaan is dat u geen gasnetwerk nodig heeft in uw woning. Het propaan wordt namelijk opgeslagen in flessen. Die flessen dient u op te bergen in een ventilerende ruimte.

Een groot aantal gashaarden die te koop zijn kunnen ook aangesloten worden op propaan. Dit betekent dat u een keuze kan maken uit een breed assortiment. De kosten voor gebruik van een propaan gashaard zijn minder dan 4 euro voor een avondje genieten van warmte en sfeer. Erg veel voordelen en ook nog een milieubewuste keuze!

Propaan haard

Propaan haarden zijn steeds meer opkomend. Dit omdat steeds meer nieuwbouwwoningen gasloos worden opgeleverd. Omdat de consument houdt van gemak en een mooi vuurbeeld is een propaan haard in het leven geroepen. Propaan haarden zijn namelijk wel mogelijk in nieuwbouwwoningen en daardoor kun je dus blijven genieten van de prachtige vlammen van een gashaard.

Maar hoe werkt een propaanhaard?

U heeft geen gasnetwerk nodig omdat propaan zit opgeslagen in flessen. Die flessen dient u op te bergen in een ventilerende ruimte bij het huis. Dit om de veiligheid van de haard te borgen. Met een gemiddelde gasfles kunt u 18 uur genieten van een mooi vlammenspel. Er is zelfs een schakel systeem ontworpen op ervoor te zorgen dat wanneer een gasfles leeg is het systeem automatisch overschakelt naar een volle gasfles. U kunt van dit systeem gebruik maken met maximaal 4 gasflessen. Zo heeft u nog meer gemak en kunt u onbezorgd genieten van de mooie vlammen.

Welke haarden zijn voor propaan?

Wat een erg groot voordeel is van propaan dat het assortiment erg breed is. Dit omdat vele gashaarden ook aan te sluiten zijn op propaan. Wel belangrijk om te weten is dat wanneer u gekozen heeft voor een propaan haard, u niet meer terug kan op gas. Dit omdat bij de aansluitng van de haard de instellingen zijn gezet op propaan en die zijn anders dan die van gas. Zoals net al gezegd zijn is het assortiment erg groot. Zo kunt u kiezen voor een front propaan gashaard, tweezijdige propaan gashaard, driezijdige propaan gashaard of een doorkijk gashaard. Maar ook modellen in een landelijke stijl of een moderne stijl. Er past in ieder geval een propaan gashaard bij uw interieur. De vraag alleen is welke? Wij helpen u graag!

Hoe gaat het met het kanaal van een propaan gashaard?

Het kanaal dat op de kachel komt, is in de meeste gevallen een concentrisch kanaal. Dit houdt in dat de zuurstof en de rookgassen via het kanaal verlopen. Dit werkt als volgt: U krijgt een kanaal waar eigenlijk twee buizen over elkaar heen zijn geschoven. Het binnenste kanaal is het rookgasafvoer kanaal. Hiermee worden alle rookgassen naar buiten afgevoerd. Het buitenste kanaal is de zuurstoftoevoer. Met dit kanaal wordt er zuurstof vanaf buiten naar binnen gezogen. Met deze techniek werkt uw haard optimaal en kunt u eindeloos genieten van de warmte die deze propaan haard met zich meebrengt.  

Merken propaan gashaard

Er zijn verschillende merken die propaan haarden verkopen: Dru, Bellfires, Faber, M-Design, Element4 enz. Deze haarden beschikken allemaal over verschillen allemaal over een ander vermogen. Wat betekent dat er een droomhaard voor u bij zit die voor een behaaglijke warmte zorgt.

Offerte aanvragen