Elektrische sfeerhaard

Steeds vaker horen wij de term sfeerhaard voorbijkomen. Eigenlijk een beetje een dubbele term omdat een haard altijd voor de sfeer is en een kachel eigenlijk alleen voor de warmte. Toch begrijpen we waar deze verwarring vandaan komt, want in onze moderne, goed geïsoleerde woningen is het toch vooral sfeer wat tegenwoordig gezocht wordt. Nog niet eens zolang geleden lagen onze prioriteiten anders. Er was nog geen centrale verwarming en we waren afhankelijk van gas- en houtkachels om onze huizen op een enigszins behaaglijke temperatuur te krijgen. Doordat de centrale verwarming nu gemeengoed is geworden is die rol wat naar de achtergrond verdwenen. Gezellig en sfeervol vuur willen we nu zien. We willen mooie, natuurlijk ogende vlammen zien. We willen ons kunnen verliezen in het altijd fascinerende schouwspel dat een sfeerhaard te bieden heeft. Gas en hout kennen de meeste haardliefhebbers al, maar wist u dat een sfeerhaard elektrisch vandaag de dag een volwaardig alternatief is geworden? Graag vertellen we u het succesverhaal van de elektrische sfeerhaard.

Sfeerhaard

Het heeft even geduurd voordat het elektrische vuur volwassen is geworden. Lange tijd stond een elektrische sfeerhaard voor imitatievuur, een schamele poging om de charme van houtvuur te benaderen. Wanneer een sfeerhaard elektrisch werd genoemd haalden veel haardpuristen de schouders op met veel misbaar. Een elektrische sfeerhaard was overduidelijk nep, de vlammen leken uit een tekenfilm te komen en de ‘houtblokken’ leken eerder uit een grot te komen dan uit een boom! Elektrische sfeerhaarden werden slechts sporadisch verkocht. Het was de allerlaatste keuze voor iedereen die wel verlangde naar de haardbeleving, maar echt geen rookgasafvoerkanaal kon of wilde aanleggen. Hoe anders is dat vandaag de dag! Weinig producten hebben zulke ingrijpende ontwikkelingen doorgemaakt als de elektrische sfeerhaard. Nieuwe technieken en materialen zorgden voor een stormachtige ontwikkeling. Hightech elektronica en geavanceerde licht- en projectietechnieken hebben de elektrische sfeerhaard in no-time naar een geheel nieuw niveau getild. De elektrische sfeerhaard van weleer is niet meer te vergelijken met de sfeerhaard van nu! Graag tonen wij u hoe elektrische vuur volwassen is geworden. Bent u klaar voor de verwondering?

Sfeerhaard elektrisch?

inbouw-sfeerhaard

Droomt u altijd al van een haard of een kachel, maar heeft uw woning geen schoorsteen en dus geen rookgasafvoerkanaal? Dankzij de elektrische sfeerhaard hoeft uw droom niet langer een droom te blijven! Moderne elektrische haarden zijn een volwaardig alternatief geworden voor het traditionele haardvuur. Zonder een rookgasafvoerkanaal en zonder dat u rekening hoeft te houden met luchttoevoer kunt u nu toch de gezelligheid en sfeer van een haard in huis halen! Geen lastige installatie, geen gedoe met brandhout, volle asladen, zwarte ruiten of ingewikkeld onderhoud. Moderne elektrisch sfeerhaarden hebben veel voordelen ten opzichte van het klassieke beeld, en dat terwijl het aantal nadelen ontzettend beperkt is!

Elektrische sfeerhaarden. Steeds meer voordelen.

Inbouw-sfeer-haard-kopen

Eigenlijk zijn er maar twee goede redenen waarom u niet voor een elektrische sfeerhaard zou moeten kiezen. En allebei de nadelen zijn relatief, omdat ze in veel situaties ook juist een voordeel kunnen zijn. De eerste reden waarom mensen geen elektrische sfeerhaard kiezen is de geringe warmteopbrengst. Zoals de naam al verraad is de definitie van een sfeerhaard een haard die sfeer brengt. Een elektrisch sfeerhaard heeft geen echt vuur en daardoor ook geen warmte. Veel elektrische sfeerhaarden hebben wel een warmte element om een heerlijke warmte te verspreiden. Wanneer u voor de haard zit is dit meer als voldoende om u haardbeleving te complimenteren, maar de warmte die vrijkomt is niet voldoende om uw woning echt te verwarmen. Wanneer het verwarmen uw prioriteit heeft is een fraaie gaskachel of een mooie houtkachel misschien een beter alternatief.

Sfeerhaard elektrisch. Ook wanneer de ‘R’ uit de maand is.

Sfeerhaarden-inbouw-kopen

Maar in moderne, goed geïsoleerde woningen is warmte vaak niet meer het belangrijkste. Sterker nog, in veel huishoudens zien we dat de gashaard of houtkachel vele maanden per jaar niet wordt aangestoken omdat de temperatuur dan al gauw richting onbehaaglijke waarden stijgen zal. Veel kachels op gas of hout hebben tegenwoordig opties om deze temperatuur te temperen, maar alleen met een elektrische sfeerhaard weet u zeker dat u het hele jaar van het fascinerende schouwspel kunt genieten. Dus ook tijdens de warme en gezellige zomermaanden waarbij andere haarden een noodgedwongen zomerstop krijgen. Het gebrek aan warmte heeft in veel situaties dus voordelen. Wanneer u graag een haard wilt inbouwen in een meubel of onder een tv wilt plaatsen heeft het gebrek aan warmte juist voordelen. Met een elektrische sfeerhaard is uw enige restrictie uw eigen creativiteit. Alles wat een elektrische sfeerhaard van u moet vragen is een stopcontact, meer is er niet nodig om het gezelligste plekje in uw huis te creëren.

Elektrische sfeerhaarden. Niets houdt u nog tegen!

Buiten het verwarmingsaspect is er nog een andere reden waarom sommige haardliefhebbers voor een houtkachel gaan. Bij een elektrische sfeerhaard hoeft u immers niet zelf hout te kloven en u hoeft niet telkens het hout bij te vullen en de as in en rondom uw haard op te ruimen. Volgens sommigen horen deze klusjes bij het karakter van een echte haard. Opvallend is wel dat we dit vooral horen van liefhebbers die al hebben geïnvesteerd in een houtkachel en nog een achterhaald beeld hebben van de mogelijkheden van een moderne sfeerhaard elektrisch aangedreven. Diverse elektrische sfeerhaardfabrikanten hebben door gezonde concurrentie de lat in korte tijd enorm hoog gelegd. Vandaar dat wij durven te stellen:

Waarom uw sfeerhaard elektrisch zou moeten zijn.

Sfeerhaard-inbouw

Door ingenieuze technieken en nieuwe materialen zijn elektrische sfeerhaarden enorm verandert. Het vuurbeeld en het vlammenspel is tegenwoordig levensecht en haast onwerkelijk realistisch. Door bijzondere lichtprojecties en innovatieve technieken zoals waterdamp en spiegelreflectie is elektrisch vuur nauwelijks meer te onderscheiden van ‘the real deal’. Het vuur lijkt levensecht en straalt gezelligheid uit. Laat u verrassen door de indrukwekkende verbeteringen op het gebied van elektrisch vuur. U zult versteld staan wanneer u ziet hoe dicht elektrisch vuur een traditioneel houtvuur kan benaderen. Sommige types werken met waterdamp, waardoor zelfs de rook niet meer van echt is te onderscheiden. De laatste generatie elektrische sfeerhaarden is zo realistisch dat u waarschijnlijk uw handen niet meer in het vuur durft te steken!

Elektrische sfeerhaarden. Onwerkelijk realistisch!

Sfeerhaard-met-schouw-prijs

We raken maar niet uitgepraat over de vele voordelen van een elektrische sfeerhaard. Geen onderhoud, geen afvoerpijpen of luchttoevoerkanalen, geen roetvorming en vrijwel geen onderhoud, maar dat is nog niet alles! Een elektrische sfeerhaard biedt met voorsprong de meest milieubewuste haardbeleving. Er is immers geen verbranding en daardoor geen enkele uitstoot van schadelijke stoffen! Nog een voordeel van een elektrische sfeerhaard is dat het hier niet om echt vuur gaat. Dit betekend dus dat een sfeerhaard elektrisch aangedreven volkomen veilig is voor nieuwsgierige kinderhandjes en dat de kans op vervelende ongelukjes vrijwel nihil is geworden. Kunstmatig vuur heeft daarnaast nog een groot voordeel. Het laat zich erg makkelijk temmen en besturen. Met een handige afstandsbediening of met een speciale app krijgt u dus volledige controle over het vuur. U kiest zelf het tijdschema, de intensiteit en het patroon van de vlammen. Zo heeft u altijd het vuurzicht dat het beste bij uw situatie en smaak past!

Sfeerhaard elektrisch kopen?

In onze luxe showroom en op onze website vindt u een grote verscheidenheid aan elektrische sfeerhaarden. Door onze eigen voorraden en inkoopvoordelen zijn wij altijd sterk concurrerend geprijsd. Wilt u weten wat een elektrische sfeerhaard voor uw woning kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Wij hebben veel kennis op dit gebied en adviseren u graag. Naast de haard zelf bent u bij ons ook voor de bijkomende zaken op het juiste adres. Onze ervaren meubelmakers helpen uw graag bij de realisatie van uw maatwerkmeubel, terwijl onze ervaren installateurs graag uw installatie verzorgen. Veilig en vertrouwd, door geheel Nederland! Mogen wij u snel meer vertellen over de magie van elektrisch vuur? Graag tot snel!

Offerte aanvragen