Sfeerhaard inbouw

De term sfeerhaard staat voor veel mensen synoniem voor bijna iedere haardsoort. Heel raar is dat ook niet. De rol van haarden en kachels is in de loop der tijd zo langzaam veranderd dat het bijna onduidelijk is wanneer precies onze verwachtingen zijn bijgesteld. Vroeger was de term sfeerhaard niet bekend. Een kachel of open haard was er vooral voor de warmte, de sfeer werd als vanzelfsprekend ervaren en kwam meestal op de tweede plaats. Haarden en kachels waren gebruiksvoorwerpen, onmisbaar gereedschap om de dagelijkse behoefte aan warmte te verzorgen. Hoe anders is het vandaag de dag. Onze huizen zijn zoveel beter geïsoleerd, de centrale verwarming is de hoofdverwarming geworden. Nog maar weinig huishoudens zijn volledig afhankelijk van de haard. Niet meer voor de verwarming, niet meer voor de voedselbereiding. U zou denken dat dit de teloorgang werd voor de haard en kachel. Dat ze langzaam zeldzaam zouden worden en zelfs misschien helemaal zouden verdwijnen. Maar niets is minder waar. We ontdekten al gauw dat een haard zoveel meer betekent dan alleen warmte. De unieke sfeer en uitstraling van een haard is zo bijzonder dat deze door velen maar moeilijk gemist kan worden. En zie daar, de naam sfeerhaard was geboren!

Elektrische inbouw sfeerhaard

Een sfeerhaard kan warmte brengen, maar het voornaamste doel is natuurlijk sfeer. Het altijd gezellige schouwspel van flakkerende vlammen blijft ons maar boeien. Vroeger stond vooral het traditionele houtvuur bekend om zijn fraaie vlambeeld. Niets kwam in de buurt van de natuurlijke, langzame vlammen die langzaam een houtblok verteerden. Later ontdekten ook gashaardfabrikanten hoe ze het vlammenspel van de gashaard levendiger en mooier konden maken. De klassieke blauwe gashaardvlam is geëvolueerd in een natuurlijk vlammenspel dat nauwelijks meer onderdoet voor een houthaard. Het laatste type haard dat deze ontwikkeling heeft meegemaakt is de elektrische haard. Vroeger waren was elektrisch vuur overduidelijk imitatie. Het kwam net in de buurt van het klassieke haardbeeld. Hoe anders is dat nu geworden! Een moderne inbouw sfeerhaard heeft een verbluffend vlambeeld en vuurpatroon dat nauwelijks meer van echt is te onderscheiden. Geen wonder dus dat steeds meer mensen ervoor kiezen een elektrische haard in te bouwen.

Elektrische sfeerhaard inbouw

inbouw-sfeerhaardOmdat de elektrische sfeerhaard van nu zo levensecht is kiezen steeds meer haardliefhebbers ervoor om de haard een centrale plek in de woonkamer te geven. Elektrische sfeerhaarden inbouwen in een haardmeubel of maatwerkmeubel worden steeds populairder. Een elektrische inbouw sfeerhaard leent zich hier perfect voor! Een rookgasafvoerkanaal is immers niet nodig, en ook hoeft er geen rekening te worden gehouden met adequate luchttoevoer. Nog een voordeel is de geringe warmteontwikkeling die zich voordoet bij een elektrische sfeerhaard inbouw. Een sfeerhaard elektrisch inbouwen is gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Een elektrische sfeerhaard inbouw heeft weinig randvoorwaarden, alles wat u nodig wanneer u kiest voor een inbouw sfeerhaard is een stopcontact. Meer dan een beetje stroom heeft u niet nodig om uw woongenot te vergroten!

Sfeerhaard elektrisch inbouw

Inbouw-sfeer-haard-kopen

Het heeft even geduurd voordat het elektrische vuur volwassen is geworden. Lange tijd stond een elektrische sfeerhaard voor imitatievuur, een schamele poging om de charme van houtvuur te benaderen. Wanneer een sfeerhaard elektrisch inbouw werd gekozen gruwden veel klassieke haardliefhebbers. De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vuur zijn de laatste jaren echter zo ontzettend snel gegaan dat deze mening ondertussen hopeloos achterhaald is. Het vuur in een moderne elektrische sfeerhaard inbouw is levensecht tot in het kleinste detail en daardoor nauwelijks meer te onderscheiden van een meer conventionele haard. Door innovatieve technieken en verbeterde materialen is een elektrische sfeerhaard inbouw nu een volwaardig alternatief geworden voor het traditionele vuur. Sterker nog, het biedt vele voordelen die geen enkele haard bieden kan! Graag vertellen we u wat meer over inbouw sfeerhaarden en de vele mogelijkheden die deze relatief nieuwe soort haarden u te bieden heeft.

Elektrische sfeerhaard inbouw

Sfeerhaarden-inbouw-kopen

Een fraaie elektrische sfeerhaard inbouw wordt direct een eyecatcher en conversatiestarter. Geen ander type haard laat zich zo gemakkelijk en zo eenvoudig inbouwen in een haardmeubel of een tv wand. Een elektrische inbouw sfeerhaard wordt lang niet zo warm als de andere types inbouwhaarden. Dit betekent dat u met veel minder restricties van doen heeft. Door de geringe warmte laat een elektrische sfeerhaard inbouw zich dicht bij uw tv plaatsen, of dicht bij uw aquarium, of dicht bij een nis vol dierbare spulletje, of… Eigenlijk zijn mogelijkheden zijn eindeloos! Voor veel van onze klanten hebben wij al een speciaal meubel mogen ontwikkelen. Ons team meubelmakers heeft hierdoor al een ruime ervaring opgebouwd die wij graag aan u laten zien. Misschien gaat u voor de klassieke look van donker eiken? Voor de exclusieve look van een natuurstenen plateau? Of gaat u liever voor modern design, en heeft uw droommeubel een strak en minimalistisch design? Vrijwel niets is onmogelijk met een elektrische inbouw sfeerhaard. Wij helpen u graag!

Waarom kiezen voor een sfeerhaard elektrisch inbouw?

sfeerhaard-inbouw

Door nieuwe technieken en materialen zijn elektrische sfeerhaarden enorm verandert de laatste jaren. Het vuurbeeld is tegenwoordig levensecht en haast onwerkelijk realistisch. Door bijzondere projecties en innovatieve technieken zoals koud waterdamp en spiegelreflectie is elektrisch vuur nauwelijks meer te onderscheiden van ‘the real deal’. Het vuur lijkt levensecht en straalt gezelligheid uit. Laat u verrassen door de indrukwekkende verbeteringen op het gebied van elektrisch vuur. U zult versteld staan hoe dicht elektrisch vuur een authentiek houtvuur kan benaderen. Sommige inbouw sfeerhaarden werken met waterdamp waardoor zelfs de rook niet meer van echt is te onderscheiden. De laatste generatie elektrische sfeerhaarden is zo realistisch dat u waarschijnlijk uw handen niet meer in het elektrische vuur durft te steken!

Elektrische sfeerhaard inbouw. Onwerkelijk realistisch!

We raken maar niet uitgepraat over de voordelen van een elektrische sfeerhaard inbouw. Geen onderhoud, geen afvoerpijpen of luchtkanalen, geen roetvorming en bijna geen onderhoud, maar dat is nog niet alles! Een elektrische inbouw sfeerhaard biedt met voorsprong de meest milieubewuste wijze van haardbeleving. Er is immers geen verbranding, dus ook geen enkele uitstoot van schadelijke stoffen! Nog een voordeel van een elektrische inbouw sfeerhaard is dat het hier niet om echt vuur gaat. Dit betekend dus dat een elektrische sfeerhaard inbouw volkomen veilig is voor nieuwsgierige kinderhandjes en dat de kans op vervelende ongelukjes daardoor vrijwel nihil is geworden. Kunstmatig vuur heeft daarnaast nog een bijzonder voordeel. Het laat zich erg makkelijk controleren en besturen. Met een handige afstandsbediening of met een speciale app krijgt u de volledige controle over het vuur. U kiest uw gewenste tijdschema, de intensiteit en het patroon van de vlammen. Zo heeft u altijd het vuurzicht en de vlamintensiteit die het beste bij uw situatie past!

Sfeerhaard elektrisch inbouw kopen?

Sfeerhaard-inbouw-prijs

In onze luxe showroom en op onze website vindt u een grote verscheidenheid aan elektrische sfeerhaarden. Door onze eigen voorraden en inkoopvoordelen zijn wij altijd sterk concurrerend geprijsd. Wilt u weten wat een elektrische sfeerhaard inbouw voor uw woning kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Wij hebben veel kennis op dit gebied en adviseren u graag. Naast de haard zelf helpen wij u ook graag bij het realiseren van uw droommeubel en bij uw installatie. Onze ervaren meubelmakers helpen uw graag bij de realisatie van uw maatwerkmeubel, terwijl ons team ervaren installateurs graag uw installatie verzorgt. Veilig en vertrouwd, door geheel Nederland! Mogen wij u snel meer vertellen over de magie van elektrisch vuur? Graag tot snel!

Offerte aanvragen