Sfeerhaard

Elektrische haarden groeien enorm in populariteit. Dit komt onder andere door hun enorm hoge gebruiksgemak. Ook het vuurbeeld is in de loop der jaren enorm ontwikkeld, waardoor hij steeds meer weg heeft van dat van een echte houtkachel. We hebben een grote variëteit aan elektrische haarden in ons assortiment. Van inzethaarden tot vrijstaande haarden. Soms kun je er ook voor kiezen om een schouw of mantel toe te voegen, voor een complete uitstraling. Hierdoor heb je een echte eyecatcher in het interieur!

Sfeerhaard

Gebruiksgemak van elektrisch

Elektrische haarden hebben een enorm hoog gebruiksgemak. Het is dan ook niet gek dat deze haarden steeds meer groeien in populariteit. Bij een elektrische haard hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken om vervolgens de haard aan te kunnen zetten. Heb je een OptiMyst haard? Dan dien je ook nog de haard aan te sluiten in de waterleiding of het waterreservoir te vullen. Daarna kun je direct gebruik maken van de haard. Naast dat er geen installatie benodigd is, wordt er bij (vrijwel) elke haard een afstandsbediening bijgeleverd, waardoor de haard gemakkelijk van een afstand kan worden bediend.

Elektrische 'brander'systemen

Elektrische haarden zijn enorm ontwikkeld. Dimplex heeft momenteel 3 brandersystemen, te weten: OptiVirtual, OptiFlame en OptiMyst. Bij de OptiVirtual techniek wordt door middel van een LCD LED projectie een realistisch vuurbeeld getoond.

Opti Virtual techniek

De haarden die zijn voorzien van een OptiVirtual techniek zijn ook voorzien van een geluidsmodule, waardoor er knisperende geluiden te horen en wegschietende vonken te zien zijn. Voorbeelden van haarden die zijn voorzien van de OptiVirtual techniek zijn de Dimplex Opt Virtual 360 en de Dimplex Opti Virtual Double.

Opti Flame techniek

Bij de OptiFlame techniek worden er spiegeltjes op een roterende as vastgemaakt. Hier wordt licht op geschenen waardoor er een speels vuurbeeld ontstaat. Hoe meer spiegeltjes er op de as bevestigd zijn, hoe mooier en voller het vuurbeeld. Voorbeelden van haarden die zijn voorzien van het OptiFlame systeem zijn de Dimplex Rana en de Dimplex Prism 7451

Opti Myst techniek

Tot slot is er het OptiMyst systeem. De haarden met een OptiMyst systeem zijn voorzien van een waterreservoir of de mogelijkheid om de haard aan te sluiten op de wateraansluiting. Het water uit dit reservoir of uit de leiding wordt verwarmd, waardoor er waterdamp ontstaat. Deze waterdamp wordt verlicht wat uiteindelijk zorgt voor een zeer realistisch vuurbeeld. Voorbeelden van haarden met een OptiMyst techniek zijn de Dimplex Stonebridge en de Dimplex 3-step

Verwarmingselement

Naast bovengenoemde brandertechnieken, kunnen elektrische haarden ook beschikken over een verwarmingselement. Deze haarden dienen alleen als bijverwarmer en niet als hoofdverwarmer. Over het algemeen bieden de elektrische haarden met verwarmingselement een maximum vermogen van 2000 Watt. Uiteraard kun je ook van de elektrische haard genieten zonder het verwarmingselement aan te schakelen.

Informatie aanvragen