TV meubel met sfeerhaard

In de meeste woningen is de plek waar de tv staat ook de plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Na een lange dag werken is er immers weinig meer ontspannend dan even bijkomen met uw favoriete TV programma’s. Vroeger hadden we de keuze uit slechts enkele TV zenders, tegenwoordig is de keuze vele malen groter. Honderden TV zenders, Youtube, Netflix en vele andere diensten bieden een breed aanbod waardoor er voor ieders wel wat interessant is. Kreeg vroeger de haard de meeste aandacht, tegenwoordig lijkt de televisie deze rol te hebben geclaimd. Maar waarom zou u kiezen tussen haard en uw tv? Terwijl een TV meubel met sfeerhaard u van beide laat genieten?

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

TV Kast met ingebouwde sfeerhaard

Wanneer u kiest voor een tv kast met een ingebouwde sfeerhaard, dan combineert u het beste van twee werelden. U kijkt naar uw favoriete tv programma’s terwijl u geniet van de warmte en gezelligheid van uw sfeerhaard. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een tv kast met ingebouwde sfeerhaard. Maar waarom worden deze combinaties nu steeds populairder? Waarschijnlijk komt dit omdat nieuwe productietechnieken en nieuwe materialen de mogelijkheden enorm hebben vergroot. Door deze verbeteringen is het nu eenvoudiger dan ooit om een tv kast met ingebouwde sfeerhaard te realiseren. Wanneer u kiest voor een tv meubel met sfeerhaard dan heeft u enorm veel mogelijkheden! 

TV meubel sfeerhaard op gas

Eenmaal gekozen voor een TV meubel met sfeerhaard moet u overwegen of uw voorkeur uitgaat naar een gashaard of naar een elektrische sfeerhaard. Wanneer u de verwarmende functie belangrijk vindt, dan is een gashaard de beste keuze. Gasvuur is schoon vuur. Het geeft bij verbranding nauwelijks reststoffen waardoor er geen roetvorming plaats vindt. Een TV kast met ingebouwde sfeerhaard op gas vraagt bovendien nauwelijks onderhoud. Gashaarden zijn leverbaar in allerlei vermogensklassen, van 2 kW tot wel 14kW. Hierdoor kan een gashaard voldoende energie opwekken om zelfs de grootste woonkamer te verwarmen. Een andere reden waarom veel haardenliefhebbers kiezen voor een tv kast met sfeerhaard op gas, is het sterk verbeterde uiterlijk van het vlambeeld. 

Waarom een TV meubel met sfeerhaard op gas zo populair is geworden

Vroeger waren gashaarden alleen maar efficiënt, de blauwe vlammen waren maar moeilijk mooi te noemen. Hoe anders is dit tegenwoordig! Moderne gashaarden zijn niet meer te vergelijken met de gashaarden van vroeger. Fabrikanten besteden nu veel meer aandacht aan het vuurbeeld en vlammenspel. Moderne gashaarden hebben vaak een levensechte houtset en slim geplaatste branders. Hierdoor lijkt het niet van echt te onderscheiden imitatiehout echt in vuur en vlam te staan! Gashaarden zijn daarom niet alleen meer praktisch maar ook erg mooi om naar te kijken! Helemaal wanneer u het gasvuur weet te combineren in een tv kast met sfeerhaard. 

Zwevend TV meubel met sfeerhaard

“Zwevend TV meubel met sfeerhaard” wordt vaak gebruikt als zoekterm op onze site. Veel consumenten blijken geïnteresseerd in deze trendy combinatie van een tv meubel met sfeerhaard. Niet zo vreemd ook natuurlijk. Een zwevend tv meubel met haard past precies in de moderne inrichting die we vaak zien in moderne nieuwbouwwoningen. Wanneer u een zwevend tv meubel overweegt zijn de mogelijkheden enorm groot. Misschien kiest u voor een simpele lage kast, met muurbeugels zwevend gemonteerd, of misschien voor een speelse presentatie waarbij u vrij alle elementen van uw meubel kunt indelen? Behalve haarden kunnen wij u helpen aan elk mogelijk meubel dat u zich kunt bedenken. Zolang het enigszins technisch realiseerbaar is draaien onze ervaren meubelmakers er de hand niet voor om. 

TV meubel met sfeerhaard. Gas of elektrisch?

Wanneer u een sfeerhaard wilt combineren met een tv meubel kunt u het beste kiezen voor een gashaard of voor een elektrische sfeerhaard. Gashaarden worden aanzienlijk minder warm dan houthaarden waardoor het aantal inbouwtoepassingen veel hoger ligt. Nog een reden waarom tv meubels meestal met een gashaard of elektrische haard worden genomen is het weinige schoonmaakwerk. U heeft immers geen brandstof die moet worden toegevoegd en geen asla die moet worden leeggegooid. Elektrische sfeerhaarden zijn een goede keuze wanneer warmte niet uw hoogste prioriteit heeft. Elektrische haarden zijn enorm populair omdat ze geen warmte hoeven op te wekken. Deze geringe warmte maakt elektrische haarden erg geschikt voor de combinatie TV meubel met sfeerhaard. Elektrische haarden vragen weinig onderhoud en zijn bovendien erg realistisch geworden. 

TV meubel sfeerhaard. Waar moet ik rekening mee houden?

Natuurlijk zijn er enkele veiligheidsrestricties waar aan gedacht moet worden wanneer we een sfeerhaard in een tv meubel willen plaatsen. Door moderne materialen en nieuwe technieken zijn deze restricties echter nauwelijks beperkend. Omdat de warmteontwikkeling bij een gashaard veel lager ligt als bij een houthaard hoeft de afstand tussen uw tv en uw gashaard veel minder groot te zijn. Een tv meubel met gashaard is dus realiseerbaar met slechts een geringe afstand tussen het meubel en de haard. Moderne tv’s laten zich erg goed inbouwen in een nis. Een nis is een speciale uitsparing in het meubel waar de tv in wordt geplaatst. We spreken van een verdiepte nis wanneer deze uitsparing zo is afgewerkt dat er een vak ontstaat. Dit vak kan worden geïsoleerd met keramische wol, een erg goede isolator die de warmte uit de buurt houdt van de kwetsbare elektronica in uw tv. Door deze moderne materialen is het al mogelijk om uw tv slechts 30 of 40cm boven uw gashaard te plaatsen. De exacte aanbevolen afstand hangt af van meerdere factoren, o.a. van het type gashaard en het vermogen. Onze adviseurs hebben veel ervaring op dit vlak en beantwoorden graag vrijblijvend al uw vragen. 

Welke sfeerhaard met tv meubel is voor mijn situatie geschikt?

In principe zijn vrijwel alle gashaarden geschikt om ingebouwd te worden in een tv meubel. Wel zal de ene sfeerhaard beter geschikt zijn dan de andere, onder meer door verschillen in vermogen, inbouwdiepte, ruithoogte en rookgasafvoerkanaal. Driezijdige haarden worden vaak gekozen in combinatie met een tv meubel. Door de twee extra zijruiten lijkt de haard zo meer diepte en volume te krijgen. Driezijdige haarden lijken meer op de voorgrond te treden en bieden door de extra ruiten een goed zicht op het vlammenspel vanuit verschillende perspectieven. Het meest gekozen tv meubel met gashaard presenteert uw tv centraal in het midden, maar dit is absoluut geen vereiste. Misschien ziet u uw gashaard liever naast uw tv op een plateau geplaatst, of misschien geeft u de voorkeur aan een tweezijdige hoekgashaard die uw tv flankeert? Door maatwerk zijn de mogelijkheden van de tv meubel gashaard combinatie vrijwel onbeperkt. 

Gashaard met tv meubel

Misschien ziet u op tegen het inbouwen van uw tv en uw gashaard in een meubel. Vooral wanneer u nog twijfelt aan uw uiteindelijke opstelling is een volledige ingebouwde gashaard en tv misschien erg definitief. Dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn omdat wij ook vele gashaard tv meubelen leveren waarbij de plaatsing van uw tv minder definitief is. Een tv meubel met gashaard kan op allerlei manieren worden gerealiseerd. Een gashaard tv meubel kan ook bestaan uit een lage kast met een natuurstenen blad bijvoorbeeld. Uw gashaard is dan wel volledig ingebouwd en netjes weggewerkt, maar u heeft daarnaast nog ruimte op het plateau om uw tv neer te zetten. Op verzoek laten wij u graag enkele afbeeldingen zien van door ons geïnstalleerde sfeerhaarden waarbij de plaatsing van de tv nog kan variëren. 

Is de combinatie tv meubel sfeerhaard iets voor u?

Graag vertellen we meer over de mogelijkheden die een sfeerhaard met tv-meubel in uw situatie kan bieden. De foto’s op deze pagina geven u wellicht al een klein beetje inzicht in de schitterende combinaties die mogelijk zijn. Onze ervaren meubelmakers laten u graag zien hoe uw tv meubel met sfeerhaard eruit zou kunnen zien. Voor elk interieur en voor elke smaak is er wel een passend tv meubel met sfeerhaard te vinden. Vraag blijvend naar de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden. U bent van harte welkom in onze showroom, voor advies van inspiratie tot installatie. De koffie staat voor u klaar! Tot snel?

Informatie aanvragen